Persoon

van Caelenbergh, Robert

ID
10495
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10495

Beschrijving

Te Aalst geboren op 2 december 1872 en overleed er ook op 28 augustus 1936. Het is onbekend waar hij zijn opleiding genoot. Hij was actief in de Aalsterse Kunstkring waarvan hij stichtend lid was. Hij maakte belangrijke werken als altaren en retabels voor verschillende Aalsterse religieuze instellingen (onder andere de Sint-Martinuskerk, de Sint Jozefskerk, de Onze-Lieve-Vrouw van bijstandkerk) en voerde tevens restauraties uit na de schade van de Eerste Wereldoorlog. Buiten Aalst was hij werkzaam in de kerken van Denderhoutem, Asper, Oudegem, Hondschote (FR) en Hulst (NL).

  • Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier 4.001/41002/106.1, Aalst: Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (MERTENS J., 2014).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Onze Lieve Vrouwplein 25 (Aalst)
De Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk is een neogotische basilicale kerk met voorplein, opgetrokken in 1902 naar ontwerp van architect Jules Goethals. DNet georiënteerde kerk met driebeukig schip van vijf traveeën, een transept van twee traveeën en drie koren.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: van Caelenbergh [online], https://id.erfgoed.net/personen/10495 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.