Collectief

Desmet - Depuydt

ID
10676
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10676

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herenhuis

Ezelstraat 33 (Brugge)
Breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1843, oorspronkelijk met enkelhuisopstand, zie poort in rechter travee "Kunstige Herstelling" van 1975 naar ontwerp van architecten V. Desmet en J. Depuydt (Brugge).


Kartuizerklooster

Kazernevest 4 (Brugge)
Het klooster is geleidelijk gebouwd en uitgegroeid. Het neemt een volledige bouwblok in tussen de Langestraat, de Koopmansstraat en de Kazernevest. Van 1609 tot 1783 Kartuizerklooster. Vervolgens verschillende functies. Sinds 1979 Gerechtsgebouw.


Sociale huisvesting Van der Ghote

't Zweerd 2-46, Witteleertouwersstraat 50-54, Zwarteleertouwersstraat 47-49, 49A, 47A (Brugge)
Sociaal stadsvernieuwingsproject bestaande uit de verbouwing van een brouwerij tot woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Huisvesting. Project teruggaand tot 1973 maar uitgevoerd tussen 1980 en 1984 naar plannen van Vivian Desmet en Jozef Depuydt.


Sociale woonwijk Sincfal

Calvariebergstraat 1-41, Komvest 34A-B, Sint-Claradreef 2-18 (Brugge)
Woonwijk, tussen 1973 en 1982 gerealiseerd naar ontwerp van Vivian Desmet en Jozef Depuydt op de plaats van het gesloopte kapucijnenklooster. Aangepast in kader van het structuurplan en uitgevoerd door een privépromotor en de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Huisvesting.


Stadswoning

Potterierei 54 (Brugge)
Enkelhuis van drie/twee, oorspronkelijk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, zie dakhelling en -constructie, bewaarde balken, en schouwen.


Thema's

Ontwerper van

't Zweerd

Calvariebergstraat

Eekhoutstraat

Komvest (Sint-Gilliskwartier)

Oost-Gistelhof

Sint-Claradreef

Westmeers (Onze-Lieve-Vrouwekwartier)

Willemstraat

Wollestraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Desmet - Depuydt [online], https://id.erfgoed.net/personen/10676 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.