Persoon

Vochten, August

ID
10871
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10871

Beschrijving

Overleden te Merksem op 08.11.1955, Borrewaterstraat 47, 72 jaar oud.

  • Informatie verkregen van Marcel Windey, januari 2018.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Meergezinswoning in art-decostijl

Cuperusstraat 39 (Antwerpen)
Meergezinswoning in gematigde art-decostijl gebouwd in opdracht van Henri Vrancken, naar een ontwerp van de in Merksem gevestigde bouwmeester August Vochten. Waar aanvankelijk een constructie van slechts drie bouwlagen gepland was, werd de bouwaanvraag twee weken na indiening vernieuwd voor een extra verdieping.


Meergezinswoning in art-decostijl

Sint-Bartholomeusstraat 23 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, naar een ontwerp van de Merksemse bouwmeester August Vochten uit 1932. De opdrachtgever was Floren Vochten, die woonde aan de Borrewaterstraat 45 in Merksem.


Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vochten [online], https://id.erfgoed.net/personen/10871 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.