Persoon

Dupon, Karel junior

ID
11000
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11000

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kapel Heilige Maria Goretti

Heilig Hartplein (Zele)
Kapel ingeplant op een perceel ten westen van de pastorie dat na de ontruiming van het kerkhof rond de kerk in 1837 onder burgemeester P.J. Everaert als nieuwe begraafplaats was ingericht. Kleine pijlervormige bakstenen kapel onder pannen zadeldak, gebouwd in 1954 volgens de plannen van onderpastoor Eerwaarde heer Snoeck.


Parochiekerk Sint-Henricus

Meensesteenweg (Roeselare)
Neoromaanse kruiskerk naar ontwerp van J. Callant van 1936; ingewijd in 1939. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk vernield; na 1944 hersteld. Kruisvormig grondplan met een oostportaal, een doopkapel in noordelijke oksel, koor met driezijdige sluiting ten westen. Sacristie ten noorden van koor, bergplaats ten zuiden. Vierkante toren tussen noordelijke kruisbeuk en sacristie.


Schoeringekapel

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Kapel gebouwd in 1946, ontworpen door architect J. Decoster, met Mariabeeld van de Brugse beeldhouwer Karel Dupon. Rood bakstenen kapel met zadeldak met Vlaamse pannen, natuursteen voor cartouche met bouwdatum in voorpuntgevel en sluitsteen van de deur, versierd met kruis in reliëf en ijzeren kruis op dak.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dupon [online], https://id.erfgoed.net/personen/11000 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.