Collectief

Beerse Maatschappij voor de Huisvesting

ID
11112
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11112

Beschrijving

De Beerse Maatschappij voor Goedkope woningen werd opgericht op 28 juni 1923. De sociale huisvestingsmaatschappij fusioneerde op 23 juni 1984 met huisvestingsmaatschappijen De Nieuwe Wijk te Ravels, Naastenliefde te Rijkevorsel en de Arendonkse Maatschappij voor de Huisvesting, tot Bouwmaatschappij De Noorderkempen. Deze coöperatieve vennootschap verwierf zo een patrimonium van 666 woningen en is werkzaam in de gemeenten Arendonk, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel.

Huisarchitect van de maatschappij was René Van Steenbergen. Deze architect ontwierp één van de interessantste sociale woonwijken van de huisvestingsmaatschappij, meer bepaald verkaveling Hemelrijk, daterend uit de jaren 1950, maar thans verbouwd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Opdrachtgever van

Sociale woonwijk Hemelrijk

Europaplein 1-8, Rerum Novarumlaan 10-21, Sint-Lambertusstraat 17-23, Stadionlaan 16-42 (Beerse)
Eenheidsbebouwing van 38 sociale woningen, gebouwd in twee fasen in opdracht van de Beerse Maatschappij voor Goedkope Woningen naar ontwerp van architect René Van Steenbergen omstreeks 1953-1958.


Thema's

Opdrachtgever van

Sociale woonwijk Beekakkersstraat

Sociale woonwijk ontworpen door P. Neefs


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Beerse Maatschappij voor de Huisvesting [online], https://id.erfgoed.net/personen/11112 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.