Persoon

Goffa, Leopold

ID
11610
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11610

Beschrijving

Leopold Goffa was als projectontwikkelaar in Deurne actief eind jaren 1920 en begin jaren 1930. In de omgeving van de Van Havrelei realiseerde hij voor eigen rekening en voor derden enkele tientallen woningen, vooral opbrengstpanden, alle in een kenmerkende beaux-artsstijl.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Ensemble in beaux-arts- en art-decostijl

Van Havrelei 39-47 (Antwerpen)
Ensemble van een meergezinswoning in beaux-artsstijl en drie burgerhuizen en een meergezinswoning in art deco. Het geheel werd in 1929 gebouwd door de 'Naamloze Maatschappij Deurne en Borgerhout Uitbreiding' voor vier verschillende opdrachtgevers. Het ontwerp kan toegeschreven worden aan architect Benoit Dupont.


Ensemble in beaux-artsstijl

Muggenberglei 52-60 (Antwerpen)
Geheel van vijf meergezinswoningen in beaux-artsstijl, in 1929 gebouwd als opbrengsteigendommen voor de ‘Naamloze Maatschappij Muggenbergwijk’ van projectontwikkelaar Leopold Goffa. Het ontwerp kan worden toegeschreven aan architect Benoit J. Dupont.


Ensemble van meergezinswoningen in beaux-artsstijl

Muggenberglei 162-168 (Antwerpen)
Symmetrisch ensemble van vier meergezinswoningen in beaux-artsstijl, gebouwd in 1929-1930 als investeringsproject voor aannemer Joannes Franciscus Ooms (1894-1942) die woonde aan de Herentalsebaan 144 in Deurne.


Ensemble van meergezinswoningen in beaux-artsstijl

Van Havreplein 7-11 (Antwerpen)
Ensemble van drie meergezinswoningen in beaux-artsstijl, gebouwd in 1929-1930 als investeringsproject voor Edmond Vermeulen uit Borgerhout (nummers 7-9) en projectontwikkelaar Leopold Goffa uit Deurne (nummer 11).



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Goffa [online], https://id.erfgoed.net/personen/11610 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.