Naast architect ook directeur van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas (vanaf 1932) en leraar bouwkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas (vanaf 1909).
Bron: Anthony DEMEY, Art Deco in Sint-Niklaas, Gent: Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 1998, pp. 34-36.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Sombekedries 4 (Waasmunster)
Burgerhuis met interbellum voorgevel, gelegen aan de straat. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pseudomansardedak, volgens bouwaanvraag en kadasterarchief bestaande woning van 1890 in 1939 verhoogd, vergroot en met nieuwe voorgevel naar ontwerp van architect A. D'Hooge.
Prins Leopoldplein 14 (Sint-Niklaas)
Burgerhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder geknikt zadeldak, van 1927 naar ontwerp van architect August D'Hooge.
Kaaldries 116 (Hamme)
Bestaande herberg herbouwd tot drankhuis in opdracht van de firma De Schepper Brouwers te Waasmunster. Gevel volgens bewaard bouwplan van 1932 met gevelopschrift Bierhuis ontworpen door architect A. D'Hooge.
Prins Karelstraat 23 (Sint-Niklaas)
Breedhuis met kleine achterliggende fabriek, van 1929 naar ontwerp van architect August D'Hooge voor rekening van F. Beelaert. Lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.
Aerschotstraat 110 (Sint-Niklaas)
Hoekhuis van twee bouwlagen, gebouwd als directeurswoning in 1928 naar ontwerp van architect August D'Hooge in opdracht van mijnheer en mevrouw L.J. Scheerders van Kerchove, oprichters van de achterliggende steenbakkerij. Speelse architectuur met achteruitspringende partijen,
Hoofdstraat 20, 20A (Dendermonde)
Voormalig klooster van de zusters van de congregatie van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie van Beveren-Waas die op verzoek van monseigneur Stillemans een gemengde lagere school, de latere Heilig Hartschool, in 1903 uitbouwden. Klooster met L-vormige plattegrond naar ontwerp van aannemer – architect Joseph Tas. Nieuwe kloosterkapel in 1924 gebouwd naar de plannen van architect A. D'Hooge uit Sint-Niklaas.
Hoofdstraat 18 (Dendermonde)
In 1903 opgericht door zusters van de Congregatie van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie van Beveren-Waas op verzoek van monseigneur Stillemans als gemengde lagere school. De oorspronkelijk gebouwen naar ontwerp van aannemer-architect Joseph Tas, bestonden uit twee schoollokalen en een klein verblijf voor de zusters, meermaals verbouwd en uitgebreid. Haaks op de straat ingeplant gebouw, bestaande uit drie onderscheiden volumes, aan ommuurde speelplaats.
Spoorweglaan 23-24 (Sint-Niklaas)
Meergezinswoning van drie bouwlagen onder plat dak, in 1932 ontworpen door architect August D'Hooge. Zakelijke baksteenarchitectuur op plint van zwarte tegels.
Aerschotstraat 114 (Sint-Niklaas)
Uitgestrekt complex als binnenblok tussen Aerschot-, Dal-, Hazewind- en Lange Halsbeekstraat en de spoorweg Antwerpen-Gent. Van de oorspronkelijke stoomsteenbakkerij rest enkel de schoorsteenvoet van de oostwest-gerichte, vernieuwde Hoffmannoven. Fabriek voor asbestcement, in 1921-23 gebouwd naar ontwerp van architect August D'Hooge, in Amsterdams geïnspireerde art-decogetinte baksteenarchitectuur.
Regentiestraat 42-46 (Sint-Niklaas)
Tabaksfabriek, in het tweede kwart van de twintigste eeuw ondergebracht in de voormalige ververij en weverij Van Den Heuvel uit het derde kwart van de negentiende eeuw. Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel van negen traveeën en vier bouwlagen onder zaagdak.
Grote Baan 4 (Waasmunster)
Aanvankelijk een woonhuis-herberg, volgens bouwvergunning en bouwplan van 1939 ontworpen door architect A. D'Hooghe. Modernistische halfopen bebouwing van twee bouwlagen met verspringende kleinere volumes van één bouwlaag, onder platte daken.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: D'Hooge [online], https://id.erfgoed.net/personen/1857 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.