Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Den Dooven, F.

Details

Ontwerper van

Geen afbeelding beschikbaar

Stadswoning

Gouden-Handstraat 15 (Brugge)

Nr. 15/ Sint-Gilliskerkstraat. Diephuis van drie + drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannnen), uit XVI(?) aangepaste vensters sinds 1822. 1887: deur in eerste trav. in de Sint-Gilliskerkstraat wordt vervangen door venster en aanbrengen van ingang aan de Gouden-Handstraat cf. huidige toestand. In XX B gerestaureerd en aangepast aan winkelfunctie. Verankerde, bakstenen trapg

Geen afbeelding beschikbaar

Gentpoortstraat

Gentpoortstraat (Brugge)

Van Schaarstraat naar Gentpoort. Benaming, in gebruik sinds het eerste kwart van de 19de eeuw, verwijst naar de nabijgelegen Gentpoort; voordien onderdeel van de Nieuwe Gentweg.

Wijngaardstraat

Wijngaardstraat (Brugge)

Van Katelijnestraat naar Wijngaardplein. Benaming verwijst naar de "Wijngaard", zijnde laag gelegen grasland, verkeerdelijk geïnterpreteerd als terrein waar wijndruiven werden gekweekt.

Stadswoning

Gouden-Handstraat 15, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannnen), uit de 16de eeuw (?) aangepaste vensters sinds 1822. 1887: deur in eerste travee in de Sint-Gilliskerkstraat wordt vervangen door venster en aanbrengen van ingang aan de Gouden-Handstraat, zie huidige toestand. In de tweede helft van de 20ste eeuw gerestaureerd en aangepast aan winkelfunctie.