Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Hebbelynck, Jean

Details

Ontwerper van

Geen afbeelding beschikbaar

Hoeve Hof ter Anghereel met tuin en oorlogsmonument

't Angereelstraat 104, 't Angereelstraat 106 (Ninove)

Het Hof ter Anghereel met ommuurd erf, tuin en oorlogsmonument, gelegen langs de ’t Angereelstraat te Appelterre-Eichem, is beschermd als monument.

Geen afbeelding beschikbaar

Hoekpand 1933 naar ontwerp van J. Hebbelynck

Sint-Michielsstraat 2 (Roeselare)

Nr. 2/ Motestraat. Hoekpand van 1933 n.o.v. J. Hebbelinck (Gent). Blokvormig volume op trapezoïdale plattegrond; drie bouwl. onder plat dak; vijf trav. + één trav. aan het Sint-Michielsplein + drie trav. met aansluitende lage garage aan de Motestraat. Gevel van geelbruine baksteen met opmerkelijk omlopend vensterregister; ramen van derde bouwl. alterneren er met bruine baksteen in horizontale la

Geen afbeelding beschikbaar

Villa naar ontwerp van J. Hebbelinck

Jean d'Ardennelaan 13 (De Haan)

Villa met garage, in 1934 ontworpen door architect Jean Hebbelynck (Gent). Witbeschilderde villa, oorspronkelijk met rieten bedaking, later vervangen door leien.

Geen afbeelding beschikbaar

Woonhuis naar ontwerp van J. Hebbelynck 1935

Stationsdreef 139 (Roeselare)

Nr. 139. Woning van drie bouwl. onder plat dak n.o.v. J. Hebbelynck (Gent) van 1935. Witgeschilderde, bepleisterde voorgevel met uiterst sobere vormgeving afgelijnd met eenvoudige dakrand. Gebruik van arduin o.m. voor de deuromlijsting. Vensterregister op de tweede bouwl. en drie haast rechth. vensters op de derde. Vernieuwde ramen met afwijkende indeling (903). SAR 381/1935. PLANCKE M., De burg

Geen afbeelding beschikbaar

Hoger gelegen interbellumvilla in tuin

Stationstraat 52 (Tielt)

Stationstraat nr. 52. Hoger gelegen interbellumvilla in tuin, een verbouwing van 1935 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) (gesigneerd in plint) van een in 1874 opgetrokken woonhuis, waar rond de eeuwwisseling hoveniersbaas Theophiel De Brauwer woont. Opdrachtgever voor de grondige verbouwing is Lionel Maes, nijveraar uit Pittem. De oorspronkelijke plattegrond toont een voortuin

Geen afbeelding beschikbaar

Villa ontworpen door J. Hebbelynck

Jemappesstraat 5 (Gent)

Villa in vrij traditionele zakelijke baksteenstijl naar ontwerp van architect J. Hebbelynck van 1929.

Geen afbeelding beschikbaar

Schoolgebouw

Kleine Gentstraat 2, Kleine Gentstraat 4, Kleine Gentstraat 6 (Gent)

Voormalig schoolgebouwtje, heden omgevormd tot twee huisjes met aangepaste empire getinte voorgevel op een gevelsteen boven de rechterdeur gesigneerd en gedateerd "F. De Coninck fecit - MDCCCXXXIII". Rechts van de huisjes in de vroegere tuin werd circa 1937 een huis in imitatieve empirestijl gebouwd naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.

Geen afbeelding beschikbaar

Drie boerenarbeiderswoningen

Mussenstraat 62, Mussenstraat 64, Mussenstraat 66, Mussenstraat 68 (Destelbergen)

In zijn geheel gepland landelijk ensemble gevormd door een rij van drie boerenarbeidershuisjes met voortuin en links daarvan een afzonderlijke kleine boerderij, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (Gent) in regionalistische stijl.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis in art nouveau ontworpen door Beert-Campens

Fortlaan 17 (Gent)

Fraai art-nouveauhuis gedateerd 1899, volgens bouwaanvraag van 1898 naar ontwerp van architect Beert-Campens fils. Circa 1930 verbouwde achtergevel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis ontworpen door J. Hebbelynck

Kortrijksepoortstraat 138 (Gent)

Modern woonhuis van circa 1930, gesigneerd architect J. Hebbelynck (op plint), met een binneninrichting ontworpen door Jeanne Albert Heyse. Aangelegde tuin en 19de-eeuws tuinhuisje langs de Leieoever gelegen.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis

Kalandeberg 4 (Gent)

Breedhuis met vier bouwlagen en drie ongelijke traveeën onder een pseudomansardedak (leien) met dakvensters, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (gesigneerd onder kordon rechts).

Geen afbeelding beschikbaar

Villa

Oeselgemstraat 37 (Zulte)

Seniorie ingericht in de voormalige villa van L. Versele van brouwerij Anglo-Belge, gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect J. Hebbelynck. Monumentale "klassieke" villa achterin grote omhaagde tuin met ijzeren hek.

Geen afbeelding beschikbaar

Landhuis Les Gobelets

Oudeheerweg-Heide 1 (Waasmunster)

Landschappelijk mooi gelegen door de centrale inplanting binnen binnen een uitgestrekt en deels bebost domein met kasteelpark op de rand van Wase paracuesta, met uitzicht op het dorpscentrum en de Durmevallei.

Geen afbeelding beschikbaar

Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover

Natiënkaai 5 (Oostende)

Voormalig Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover , later hoofdgebouw van de R.M.T. en vervolgens van Oostende Lines.

Geen afbeelding beschikbaar

Sportcentrum Burgemeester Thienpont

Prins Leopoldstraat 91-93 (Oudenaarde)

In 1948-49 werd onder leiding van architect J. Hebbelynck en stadsingenieur L. Verboven het voetbalveld uitgebouwd tot sportcentrum met een oefenterrein en uitgebreide accommodaties.

Geen afbeelding beschikbaar

Villa Galgeput

Dorpsstraat 16 (Sint-Martens-Latem)

Domein met villa en vijver, zogenaamd Galgeput, één van de resterende turfputten van de Warande.

Geen afbeelding beschikbaar

Eclectisch burgerhuis

Henri Horriestraat 45, Henri Horriestraat 47, Henri Horriestraat 49 (Roeselare)

Eclectische burgerwoning van 1921 naar ontwerp van R. Doom (Roeselare) en A. Verhelle (Brussel); drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Aansluitend lager poortgebouw van 1946 naar ontwerp van J. Hebbelynck (Gent)ter vervanging van vroegere garage.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis

Dr. Victor Van Cauterenstraat 25 (Zele)

Grote burgerwoning met villakarakter, volgens bouwaanvraag van 1934 naar ontwerp van architect Hebbelynck (Gent). Zeer brede woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder een snijdend schild- en zadeldak + rechts garage onder zadeldak.

Geen afbeelding beschikbaar

Maison Blanche

Rijkswachtdreef 23 (Ronse)

Witbepleisterde villa met leien daken en alleenstaand dienstgebouw met garage, gebouwd door J. Hebbelynck (Gent) voor P. Dupont in 1932.

Geen afbeelding beschikbaar

Bankgebouw

Kouter 173, Kouter 173A, Kouter 174 (Gent)

Bankgebouw volgens de gevelsteen in de plint naar ontwerp van architecten V. Vaerwijck en J. Hebbelynck.

Geen afbeelding beschikbaar

Stoomspinnerij en weverij Tissage de la Liève d'Eecloo

Gebr. Van De Woestyneplein 12 (Eeklo)

Voormalig "Ets A. Van Damme, De Lieve", gelegen aan de Dullaert en het vroegere Leiken. Deze firma is een uitbreiding van het langs de Tieltsesteenweg/ Raveschootstraat gelegen bedrijf, dat steeds de hoofdzetel bleef. Van deze moederfirma resteren nog enkele productiehallen.

Geen afbeelding beschikbaar

Hoeve Hof te Angereel

't Angereelstraat 104, 't Angereelstraat 106 (Ninove)

Het Hof ter Anghereel is sinds 1573 bekend als pachthoeve. De vermoedelijk oorspronkelijk gesloten hoeve heeft een U-vormige plattegrond met bakstenen gebouwen onder zadeldaken uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen in een grote tuin met parkallure. Bij de hoeve bevindt zich een oorlogsmonument.

Geen afbeelding beschikbaar

Interbellumwoning ontworpen door Jean Hebbelynck

Koning Albertlaan 33 (Gent)

Rijhuis met strakke bakstenen voorgevel, gesigneerd en gedateerd "J. Hebbelynck, 1930".

Geen afbeelding beschikbaar

Kasteel Ten Velde

Neerstraat 1 (Lovendegem)

In 1937 heropgebouwd kasteel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck (zie gedenksteen in terrasmuur) in classiciserende en empire getinte stijl naar model van het vroegere kasteel.

Gouvernementstraat

Gouvernementstraat (Gent)

De vroegere "Opperscheldestraat"; later, toen beurtelings de bisschoppen en de prefect van het departement der Schelde zich vestigden op de plaats waar sedert tweede helft 19de eeuw het gouvernementshotel is gezeteld.

Geen afbeelding beschikbaar

Emile Clauslaan

Emile Clauslaan (Gent)

Brede bochtige laan afgelijnd door het Citadelpark (links) en de Botanische tuin (rechts), aangelegd in 1903. Opmerkelijk hoekpand met de Monterreystraat gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect J. Hebbelynck in Nieuwe Zakelijkheid.

Geen afbeelding beschikbaar

Henleykaai

Henleykaai (Gent)

Rechter Leie-oever tussen de Jan Palfijn- en Koning Albertbrug, aangelegd circa 1913 doch slechts gedeeltelijk bebouwd in de jaren 1930.

Krijgslaan

Krijgslaan (Gent)

Heden brede en drukke laan van het Citadelpark afdalend naar de Burggravenlaan en via een viaduct onder de spoorlijn verder verlopend als oostelijke begrenzing van het Paul de Smet de Naeyerplein tot de Kortrijksesteenweg bij het kruispunt zogenaamd "de Sterre".

Geen afbeelding beschikbaar

Onafhankelijkheidslaan

Onafhankelijkheidslaan (Gent)

Brede, eenzijdig bebouwde laan in het "Miljoenenkwartier" bestaande uit twee gebogen gevelwanden links en rechts van de Congreslaan en uitziend op een door bomen afgezoomd grasperk aan de Kortrijksesteenweg, het oorspronkelijk tracé van de ingang van de wereldtentoonstelling van 1913 behoudend.

Paul de Smet de Naeyerplein

Paul de Smet de Naeyerplein (Gent)

Gelegen binnen de wijk zogenaamd Sint-Pieters-Aalst, urbanisatie voorzien in 1902-1904 doch in 1911-1912 uitgekozen als terreinen voor de Gentse wereldtentoonstelling van 1913. Verkaveld in 1926 als typische rijke burgerwijk, in de volksmond zogenaamd Miljoenenkwartier.

Rooigemlaan

Rooigemlaan (Gent)

Boulevard daterend uit eind 19de eeuw en verlengd in 1903. Bebouwing voornamelijk daterend uit begin 20ste eeuw, in een typische vereenvoudigde stijl uit die periode, soms aansluitend bij de neoclassicerende richting, doch ook vaak in de eigentijds getinte stijlen

Burgerhuis in art nouveau ontworpen door Beert-Campens

Fortlaan 17, Gent (Oost-Vlaanderen)

Fraai art-nouveauhuis gedateerd 1899, volgens bouwaanvraag van 1898 naar ontwerp van architect Beert-Campens fils. Circa 1930 verbouwde achtergevel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.

Villa ontworpen door J. Hebbelynck

Jemappesstraat 5, Gent (Oost-Vlaanderen)

Villa in vrij traditionele zakelijke baksteenstijl naar ontwerp van architect J. Hebbelynck van 1929.

Interbellumwoning ontworpen door Jean Hebbelynck

Koning Albertlaan 33, Gent (Oost-Vlaanderen)

Rijhuis met strakke bakstenen voorgevel, gesigneerd en gedateerd "J. Hebbelynck, 1930".

Burgerhuis ontworpen door J. Hebbelynck

Kortrijksepoortstraat 138, Gent (Oost-Vlaanderen)

Modern woonhuis van circa 1930, gesigneerd architect J. Hebbelynck (op plint), met een binneninrichting ontworpen door Jeanne Albert Heyse. Aangelegde tuin en 19de-eeuws tuinhuisje langs de Leieoever gelegen.

Hoekpand 1933 naar ontwerp van J. Hebbelynck

Sint-Michielsstraat 2, Roeselare (West-Vlaanderen)

Nr. 2/ Motestraat. Hoekpand van 1933 n.o.v. J. Hebbelinck (Gent). Blokvormig volume op trapezoïdale plattegrond; drie bouwl. onder plat dak; vijf trav. + één trav. aan het Sint-Michielsplein + drie trav. met aansluitende lage garage aan de Motestraat. Gevel van geelbruine baksteen met opmerkelijk omlopend vensterregister; ramen van derde bouwl. alterneren er met bruine baksteen in horizontale la

Woonhuis naar ontwerp van J. Hebbelynck 1935

Stationsdreef 139, Roeselare (West-Vlaanderen)

Nr. 139. Woning van drie bouwl. onder plat dak n.o.v. J. Hebbelynck (Gent) van 1935. Witgeschilderde, bepleisterde voorgevel met uiterst sobere vormgeving afgelijnd met eenvoudige dakrand. Gebruik van arduin o.m. voor de deuromlijsting. Vensterregister op de tweede bouwl. en drie haast rechth. vensters op de derde. Vernieuwde ramen met afwijkende indeling (903). SAR 381/1935. PLANCKE M., De burg

Eclectisch burgerhuis

Henri Horriestraat 45-49, Roeselare (West-Vlaanderen)

Eclectische burgerwoning van 1921 naar ontwerp van R. Doom (Roeselare) en A. Verhelle (Brussel); drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Aansluitend lager poortgebouw van 1946 naar ontwerp van J. Hebbelynck (Gent)ter vervanging van vroegere garage.

Burgerhuis

Kalandeberg 4, Gent (Oost-Vlaanderen)

Breedhuis met vier bouwlagen en drie ongelijke traveeën onder een pseudomansardedak (leien) met dakvensters, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (gesigneerd onder kordon rechts).

Bankgebouw

Kouter 173, 173A, 174, Gent (Oost-Vlaanderen)

Bankgebouw volgens de gevelsteen in de plint naar ontwerp van architecten V. Vaerwijck en J. Hebbelynck.

Schoolgebouw en dorpswoning

Kleine Gentstraat 2-6, Gent (Oost-Vlaanderen)

Voormalig schoolgebouwtje, heden omgevormd tot twee huisjes met aangepaste empire getinte voorgevel op een gevelsteen boven de rechterdeur gesigneerd en gedateerd "F. De Coninck fecit - MDCCCXXXIII". Rechts van de huisjes in de vroegere tuin werd circa 1937 een huis in imitatieve empirestijl gebouwd naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.

Sportcentrum Burgemeester Thienpont

Prins Leopoldstraat 91-93, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

In 1948-49 werd onder leiding van architect J. Hebbelynck en stadsingenieur L. Verboven het voetbalveld uitgebouwd tot sportcentrum met een oefenterrein en uitgebreide accommodaties.

Geen afbeelding beschikbaar

Maison Blanche

Rijkswachtdreef 23, Ronse (Oost-Vlaanderen)

Witbepleisterde villa met leien daken en alleenstaand dienstgebouw met garage, gebouwd door J. Hebbelynck (Gent) voor P. Dupont in 1932.

Kasteel Ten Velde

Neerstraat 1, Lovendegem (Oost-Vlaanderen)

In 1937 heropgebouwd kasteel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck (zie gedenksteen in terrasmuur) in classiciserende en empire getinte stijl naar model van het vroegere kasteel.

Drie boerenarbeiderswoningen en hoeve

Mussenstraat 62-68, Destelbergen (Oost-Vlaanderen)

In zijn geheel gepland landelijk ensemble gevormd door een rij van drie boerenarbeidershuisjes met voortuin en links daarvan een afzonderlijke kleine boerderij, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (Gent) in regionalistische stijl.

Villa

Oeselgemstraat 37, Zulte (Oost-Vlaanderen)

Seniorie ingericht in de voormalige villa van L. Versele van brouwerij Anglo-Belge, gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect J. Hebbelynck. Monumentale "klassieke" villa achterin grote omhaagde tuin met ijzeren hek.

Geen afbeelding beschikbaar

Domein Galgeput

Dorpsstraat 16, Sint-Martens-Latem (Oost-Vlaanderen)

Domein met villa en vijver, zogenaamd Galgeput, één van de resterende turfputten van de Warande.

Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover

Natiënkaai 5, Oostende (West-Vlaanderen)

Voormalig Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover , later hoofdgebouw van de R.M.T. en vervolgens van Oostende Lines.

Burgerhuis

Dr. Victor Van Cauterenstraat 25, Zele (Oost-Vlaanderen)

Grote burgerwoning met villakarakter, volgens bouwaanvraag van 1934 naar ontwerp van architect Hebbelynck (Gent). Zeer brede woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder een snijdend schild- en zadeldak + rechts garage onder zadeldak.

Stoomspinnerij en weverij Tissage de la Liève d'Eecloo

Gebr. Van De Woestyneplein 12, Eeklo (Oost-Vlaanderen)

Voormalig "Ets A. Van Damme, De Lieve", gelegen aan de Dullaert en het vroegere Leiken. Deze firma is een uitbreiding van het langs de Tieltsesteenweg/ Raveschootstraat gelegen bedrijf, dat steeds de hoofdzetel bleef. Van deze moederfirma resteren nog enkele productiehallen.

Villa naar ontwerp van J. Hebbelinck

Jean d'Ardennelaan 13, De Haan (West-Vlaanderen)

Villa met garage, in 1934 ontworpen door architect Jean Hebbelynck (Gent). Witbeschilderde villa, oorspronkelijk met rieten bedaking, later vervangen door leien.

Hoger gelegen interbellumvilla in tuin

Stationstraat 52, Tielt (West-Vlaanderen)

Stationstraat nr. 52. Hoger gelegen interbellumvilla in tuin, een verbouwing van 1935 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) (gesigneerd in plint) van een in 1874 opgetrokken woonhuis, waar rond de eeuwwisseling hoveniersbaas Theophiel De Brauwer woont. Opdrachtgever voor de grondige verbouwing is Lionel Maes, nijveraar uit Pittem. De oorspronkelijke plattegrond toont een voortuin

Landhuis Les Gobelets

Oudeheerweg-Heide 1, Waasmunster (Oost-Vlaanderen)

Landschappelijk mooi gelegen door de centrale inplanting binnen een uitgestrekt en deels bebost domein met kasteelpark op de rand van Wase paracuesta, met uitzicht op het dorpscentrum en de Durmevallei.

Hoeve Hof ter Anghereel

't Angereelstraat 104-106, Ninove (Oost-Vlaanderen)

Het Hof ter Anghereel is sinds 1573 bekend als pachthoeve. De vermoedelijk oorspronkelijk gesloten hoeve heeft een U-vormige plattegrond met bakstenen gebouwen onder zadeldaken uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen in een grote tuin met parkallure. Bij de hoeve bevindt zich een oorlogsmonument.