Persoon

Moumal, A.

ID
3757
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3757

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Nederstraat 9 (Oudenaarde)
Burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw; mansardedak met vier dakvensters. Het dak is van 1926 naar ontwerp van de architecten J. en A. Moumal. Imitatievoegen tussen arduinen plint en puilijst.


Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Belfaststraat 6-10 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen van 1923, gesigneerd "J. & A. MOUMAL COURTRAI".


Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Belfaststraat 14-20 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing van 1923 van drie enkelhuizen met souterrain en bijhorend winkelpand in typerende historiserende art-decostijl, gesigneerd J. en A. MOUMAL in opdracht van Lanno uit Marke. Rode baksteen verfraaid met arduin en breuksteen voor de plint.


Hoekpand van burgerhuizen

Minister Liebaertlaan 78-80 (Kortrijk)
Hoekpand, aansluitend bij de cottage-architectuur, van 1925 naar ontwerp van J. en A. Moumal


Neoclassicistisch burgerhuis

Peter Benoitstraat 1 (Kortrijk)
Neoclassicistisch pand gerestaureerd in 1928 naar ontwerp van J. en A. Moumal (Kortrijk). Verzorgde afwerking in (simili)-natuursteen met loofwerk rond muuropeningen, ter hoogte van spiegels en sluitstenen.


Samenstel van stadswoningen van 1925

Minister Liebaertlaan 58-70 (Kortrijk)
Samenstel van 1925, naar ontwerp van J. en A. Moumal (Kortrijk), aansluitend bij de Engelse cottage-architectuur zie contrasterend materiaalgebruik zie baksteen en bepleistering, het pseudo-vakwerk in de puntgevels.


Stadswoningen

Graaf de Smet de Naeyerlaan 9-13 (Kortrijk)
Enkelhuizen respectievelijk van 1927 (nummer 9 en 11) en 1926 (nummer 13). Nummer 11 naar ontwerp van J. en A. Moumal (Kortrijk). Eenvoudige lijstgevels getypeerd door een driezijdige erker.


Vlasweverij De Stoop

Minister Liebaertlaan 1, 1B (Kortrijk)
Voormalige textielfabriek De Stoop. De site van de voormalige textielfabriek ligt parallel aan de Minister Liebaertlaan. Zij is toegankelijk via de voormalige burelen (nu restaurant) gelegen aan de Minister Liebaertlaan. In het westen paalt de fabriek aan het domein van de middelbare school Onze-Lieve-Vrouw-ter-Engelen (zogenaamd "'t Fort"). In het noorden paalt het voormalige fabrieksterrein aan de rechteroever van de Leie. Ten zuidoosten paalt het aan de tuinen van de privé-woningen in de Gentsestraat, waar zich tevens de voormalige directeurswoning bevindt. Op oude stadsplannen is merkbaar dat de ligging van het fabriekspand zich situeert vlak naast de binnenzijde van de oude stadswallen, die verdwenen in het midden van de 19de eeuw. Onder de weg die langs de fabriek loopt bevindt zich nog steeds de 19de-eeuwse riolering.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Moumal [online], https://id.erfgoed.net/personen/3757 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.