Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Swinnen, Peter

Details

Ontwerper van

Poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw

Dijver 12 (Brugge)

Het voormalig poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw te Brugge, heden ingang van het Groeningemuseum, is beschermd als monument.

Poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw

Dijver 12 (Brugge)

★ Nr. 12. Voormalig poortgebouw van de proosdij van O.-L.-Vrouw, heden ingang van het Groeningemuseum cf. smeedijzeren uithangbord met opschrift "GROENINGE / MUSEUM"/. Poortgebouw van 1749 met parement van arduin; drie trav. en één bouwl onder leien zadeldak. Trav.-indeling gemarkeerd door lisenen met Franse voegen onder een gekornist entablement en kroonlijst l.g. omlopend boven het centr

Woning Heyvaert

Hellegatstraat 36 (Destelbergen)

Deze bescherming betreft woning Heyvaert met tuin (volledig perceel).

Woning Heyvaert

Hellegatstraat 36, Destelbergen (Oost-Vlaanderen)

De woning van Gilbert Heyvaert werd omstreeks 1956-1958 ontworpen door zijn broer René Heyvaert, architect en kunstenaar. Woning Heyvaert vormt als een ver doorgedreven minimumwoning een representatief voorbeeld van het denken omtrent het moderne wonen tijdens de vroege naoorlogse periode.

Poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw

Dijver 12, Brugge (West-Vlaanderen)

Voormalig poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw, heden ingang van het Groeningemuseum, zie smeedijzeren uithangbord met opschrift "GROENINGE / MUSEUM"/. Poortgebouw van 1749 met parement van arduin; drie traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak.