Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Vijverman-Vermeire (collectief)

Details

Ontwerper van

Hof ten Kwaden Gate of Huis Stas

Markt 5 (Asse)

"Hof ten Kwaden Gate", modo "Huis Stas", gebouwd in opdracht van Hubertus Moortgat, die in 1698 hoofddrossaard was van het Land van Asse.

Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkplein zonder nummer (Asse)

Georiënteerde pseudo-basiliek in gotische stijl, in kern opklimmend tot het begin van de dertiende eeuw, maar in de loop der eeuwen voortdurend verbouwd, vergroot en verfraaid. Oorspronkelijk omgeven door een kerkhof, dat thans grotendeels is ingericht als parkeerruimte, deels als groene zone.

Herenhuis Stas met tuin

Markt 5 (Asse)

Deze bescherming betreft het herenhuis Stas met ingebrip van de tuin met treurbeuk en tuinpaviljoen.

Onze-Lieve-Vrouwgasthuis

Gemeenteplein 26 (Asse)

Voormalig Onze-Lieve-Vrouwgasthuis, in de volksmond ook oud gasthuis genoemd. Vrij uitgestrekt perceel met beeldbepalend U-vormig complex met ingebouwde kapel en binnentuin, gelegen op de hoek met Huinegem.

Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkplein (Asse)

Deze bescherming betreft de Sint-Martinuskerk (het gehele gebouw).

Onze-Lieve-Vrouwgasthuis

Gemeenteplein 26, Asse (Vlaams-Brabant)

-Lieve-Vrouwgasthuis, in de volksmond ook oud gasthuis genoemd. Vrij uitgestrekt perceel met beeldbepalend U-vormig complex met ingebouwde kapel en binnentuin, gelegen op de hoek met Huinegem.

Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkplein zonder nummer, Asse (Vlaams-Brabant)

Georiënteerde pseudo-basiliek in gotische stijl, in kern opklimmend tot het begin van de dertiende eeuw, maar in de loop der eeuwen voortdurend verbouwd, vergroot en verfraaid.

Hof ten Kwaden Gate of Huis Stas

Markt 5, Asse (Vlaams-Brabant)

Statig herenhuis op T-vormige plattegrond en opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, gebouwd in opdracht van Hubertus Moortgat, die in 1698 hoofddrossaard was van het Land van Asse.