Persoon

De Buck, Achille

ID
6081
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6081

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door A. De Buck

Geldenaaksevest 118 (Leuven)
Burgerhuis dat gebouwd werd in 1912 naar de plannen van A. De Buck als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak met dakvenster.


Burgerwoning naar ontwerp van Achille De Buck

Albert Giraudstraat 6 (Leuven)
Burgerwoning van twee traveeën en twee bouwlagen met mansardeverdieping naar plannen van architect Achille De Buck uit 1935.


Dekenij Onze-Lieve-Vrouwparochie

Grote Plaats 15 (Lebbeke)
Het pastoriegebouw is vanouds ingeplant in een grote ommuurde tuin. Sporen in het huidige gebouw wijzen op een oudere kern van zes traveeën met slechts één bouwlaag, opklimmend tot de 17de eeuw. Huidig bakstenen dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Links van de voortuin sluit een voormalig koetshuis de tuin af.


Eclectisch burgerhuis

Geldenaaksevest 116 (Leuven)
Eclectisch burgerhuis dat in 1909 naar een ontwerp van A. De Buck werd opgetrokken als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak.


Gemeentehuis van Scheldewindeke

Stationsstraat 13 (Oosterzele)
Gemeentehuis, gebouwd in 1936 naar ontwerp van architecten E. De Landsheer en A. De Buck. Bak- en natuurstenen gebouw, stilistisch en typologisch aansluitend bij de gemeentehuizen in neotraditionele stijl uit eind 19de eeuw. Rechts achter, in 1981-82 aangebouwde moderne bibliotheek naar ontwerp van architect P. Fovel.


Herenhuis

Bondgenotenlaan 138 (Leuven)
Door architect A. De Buck ontworpen als herenhuis met een neoclassicistisch uitzicht, vrij imposant wederopbouwpand van 1921.


Klooster en rectorswoning der zusters van de Heilige Vincentius a Paulo

Kloosterstraat 48-50 (Opwijk)
Beeldbepalend kloostercomplex met neogotische straatvleugel van 1902-1904, haaks ingeplante kapel van 1933-1934, westvleugel van 1935-1936 en oostvleugel van 1947, oostelijk gelegen rectorswoning kadastraal geregistreerd in 1905, ten noorden een aangelegde kloostertuin met calvarie.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Grote Plaats (Lebbeke)
Onze-Lieve-Vrouwparochiekerk en bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw, Troosteres der Bedrukten. Imposant deels gotisch en barok kerkgebouw ingeplant aan de oostzijde van de Grote Plaats, oorspronkelijk omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof dat in 1897 bij het dorpsplein gevoegd werd.


Parochiekerk Sint-Catharina

de Kerchove d'Exaerdestraat (Steenokkerzeel)
Zandstenen constructie met omringend kerkhof, romaanse kerk uit de eerste helft 11de eeuw met nieuwe westgevel eerste helft 13de eeuw, gotisch koor eerste kwart 14de eeuw, transeptarm en zijbeuk 16de-eeuws en westportaal uit 1673.


Parochiekerk Sint-Pieter

Dorp 44 (Opwijk)
Kleine dorpskerk met ingebouwde westtoren, stilistische heterogeen geheel met elementen uit de 13de, 17de en 18de eeuw


Parochiekerk Sint-Stefanus

Dorp (Asse)
Georiënteerde longitudinale kruiskerk in classicistische stijl, opgetrokken in de periode 1754-1758 op kosten van de abdij van Affligem. Tot op heden omgeven door een deels bewaard, ommuurd kerkhof.


Rij burgerhuizen

Hendrik Consciencestraat 15-19 (Leuven)
Rij van burgerhuizen als één geheel in 1934 opgetrokken, voor rekening en naar ontwerp van architect Achille De Buck.


Sint-Jan Kleuterschool

Riddersstraat 89 (Leuven)
Kleuterschool, in 1879 door J. Helleputte als meisjesschool ontworpen en in 1929 door architect De Buck verbouwd.


Villa

Nederzwalmsesteenweg 60 (Kruisem)
Villa in omringende beboomde tuin, heden met lage haag in plaats van ijzeren hekken op bakstenen voet en gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect Achille De Buck.


Wederopbouwburgerhuis

Monseigneur Ladeuzeplein 2 (Leuven)
Wederopbouwpand met enkelhuisopstand, volgens de bouwvergunning van 1921 ontworpen door architect A. De Buck met een vrij markant, predominant barok geïnspireerd gevelfront.


Wederopbouwburgerhuizen

Leopold Vanderkelenstraat 4, 24-26 (Leuven)
Wederopbouwpanden met een meer of minder uitgesproken neogotische vormgeving en/of detaillering en een contrastrijke verwerking van rode baksteen en witte natuursteen.


Winkelhuis

Hendrik Consciencestraat 6 (Leuven)
Dubbel rijhuis, oorspronkelijk bestaande uit een winkel met werkplaats en magazijnen op de begane grond en een woongelegenheid op de verdiepingen, gebouwd in 1933 volgens plannen van architect A. De Buck.


Thema's

Ontwerper van

Dagobertstraat

Emile Van Arenberghstraat

Vanden Tymplestraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Buck [online], https://id.erfgoed.net/personen/6081 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.