Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Ceulemans, René

Details

Ontwerper van

Geen afbeelding beschikbaar

Van Straelentoren en gevels

Korte Sint-Annastraat 4, Sint-Jacobsmarkt 43 (Antwerpen)

De bescherming omvat de gevels van het voormalige hoofdgebouw van het oude hotel Van Straelen en de centrale, massieve, vierkante Van Straelentoren.

Geen afbeelding beschikbaar

Instituut Onze-Lieve-Vrouw Middelares

Korte Sint-Annastraat 4, Sint-Jacobsmarkt 43 (Antwerpen)

Voormalig hotel zogenaamd "De Groote Robijn" gebouwd circa midden 16de eeuw, vanaf 1565 in het bezit van burgemeester Antoon van Straelen, thans Instituut Onze-Lieve-Vrouw Middelares. Gebouwencomplex uit de 16de eeuw, 19de eeuw en 20ste eeuw gegroepeerd rond een rechthoekige binnenkoer, gelegen tussen Sint-Jacobsmarkt, Frans Halsplein en Korte Sint-Annastraat.

Ter Rivierenlaan

Ter Rivierenlaan (Antwerpen)

De Ter Rivierenlaan is dé centrale as in de Venneborgwijk in Deurne, aangelegd midden jaren 1920 op de gronden van het vroegere kasteeldomein Venneborg.

Burgerhuis in cottagestijl

Van Hersbekelei 13, Antwerpen (Antwerpen)

Eengezinswoning in vereenvoudigde cottagestijl, gebouwd in opdracht van de (Naamloze) Maatschappij voor de onderneming van openbare en bijzondere werken.

De Groote Robijn

Sint-Jacobsmarkt 43, Korte Sint-Annastraat 4, Antwerpen (Antwerpen)

Gebouwencomplex tussen Sint-Jacobsmarkt, Frans Halsplein en Korte Sint-Annastraat, samengesteld uit de traditionele Van Straelentoren uit het midden van de 16de eeuw, het laatclassicistische herenhuis met een gevelfront uit 1802, het neotraditionele apostolinnenklooster met neogotische kapel uit 1902-1907 en latere schoolgebouwen door Louis De Vooght.