Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Formanova (collectief)

Details

Ontwerper van

Technische School: straatgevels

Diestsestraat 49, Rijschoolstraat 4 (Leuven)

De straatgevels van de Technische School, gelegen aan de Rijschoolstraat en de Diestsestraat te Leuven, zijn beschermd als monument.

Technische School

Diestsestraat 49, Rijschoolstraat 4 (Leuven)

De Technische school is beschermd als stadsgezicht. De bescherming omvat de volledige schoolsite, gelegen midden in de huizenblok begrensd door de Rijschoolstraat, Vital Decosterstraat, Diestsestraat en Vaartstraat, met inbegrip van de binnenpleinen en de als monument beschermde straatgevels.

Technische school

Diestsestraat 49, Rijschoolstraat 4 (Leuven)

Voormalig Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs, heden Tweebronnen.

Geen afbeelding beschikbaar

Paul Lebrunstraat

Paul Lebrunstraat (Leuven)

Tussen de Constantin Meunierstraat en de Emile Mathieustraat, bij de aanleg van het Nieuw Kwartier vanaf 1931, getrokken verbinding, parallel aan de Weldadigheidsstraat en in het verlengde van de Frans Vermeylenstraat, genoemd naar de Leuvense componist Paul Lebrun (1863-1920).

Geen afbeelding beschikbaar

Vlamingenstraat

Vlamingenstraat (Leuven)

Reeds in het begin van de 14de eeuw gekend als Vleeminckstrate, later naar de gelijknamige devotiekapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Koortsstraat genoemd en tijdens de Franse overheersing kortstondig aangeduid als rue Brutus.

Technische school

Rijschoolstraat 4, Diestsestraat 49, Leuven (Vlaams-Brabant)

De school is een ontwerp van de internationaal vermaarde architect Henry van de Velde, in samenwerking met de Leuvense architect Vital Rosseels, en is gesitueerd op een stadsterrein waar voor de Eerste Wereldoorlog het klooster van de Witte Vrouwen gelegen was.

Zie ook