Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Nivoy (Nivois), Remy

Details

Beschrijving

Over de 18de-eeuwse architect Remy Nivoy (Nivois) die samen met ondermeer Louis Montoyer (1749-1811) als leerling van hofarchitect L.-B. Dewez (1731-1812) wordt geciteerd is tot op heden weinig gekend. In Brussel realiseerde hij het eerste stedelijke goederenpakhuis aan de Arduinkaaai, het voormalige Entrepot (1780-81) waarvan de gevel later werd geïntegreerd in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Hij was er ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Nieuwe Graanmarkt (1787), in samenwerking met ingenieur-architect C. Fisco (1736-1825). Zijn naam duikt ook op bij de verbouwingen van de priorij van Groenendaal (3de kwart van de 18de eeuw) en bij de vergroting van de Sint-Trudokerk (1785-87) van Thorembais-Saint-Trond.

Bron: Beschermingsdossier DB002301

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Servatius met kerkhofsite

Bergstraat 58 (Kampenhout)

De parochiekerk Sint-Servatius met kerkhofsite te Berg, is beschermd als monument.

Parochiekerk Sint-Servatius

Bergstraat 58 (Kampenhout)

De kerk met pseudo-basilicale aanleg is niet georiënteerd en bestaat uit een driebeukig schip van vijf traveeën met ingebouwde klokkentoren tussen de zijbeuken en wordt aan oostzijde voorafgegaan door een even hoog en één travee diep, driezijdig gesloten koor met flankerende sacristieën.

Parochiekerk Sint-Servatius met kerkhofsite

Bergstraat 58, Kampenhout (Vlaams-Brabant)

De laatclassicistische kerk met pseudo-basilicale aanleg bestaat uit een driebeukig schip van vijf traveeën met ingebouwde klokkentoren tussen de zijbeuken en wordt voorafgegaan door een één travee diep, driezijdig gesloten koor met flankerende sacristieën.