Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Sels-Vermeiren, Jos

Details

Beschrijving

Broer van Jan Sels.

Hij is in april 1930 gehuwd met Rosalia Clementina Vermeiren, de dochter van een aannemer die in de Tweede Wereldoorlog failliet ging.

De zoon van Jos Sels, Leo Sels, heeft later het bouwbedrijf Cogghe gekocht en het zijn diens zonen Peter en Stefan Sels die nu het bouwbedrijf Cogghe runnen.

  • Informatie verkregen van Marcel Windey en Jorden Sels, 30 november 2017.

Ontwerper van

Grapheusstraat

Grapheusstraat 3-85, 18-52 (Antwerpen)

De Grapheusstraat verbindt over een strak noordwest-zuidoost tracé het Cogelsplein met de Parkweg die het Provinciaal Domein Rivierenhof doorsnijdt. De straat ligt op de oude oostelijke oeverwal van de Schijn en behoort tot de oudste straten van Deurne-Dorp. Tussen de bescheiden rijwoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, zijn enkele houten servitudewoningen bewaard.

Modernistische meergezinswoning

Nationalestraat 79, Antwerpen (Antwerpen)

Modernistische meergezinswoning opgetrokken in opdracht van Georges Dom, naar een ontwerp door de in Deurne gevestigde architect Jos Sels-Vermeiren uit 1937. Het betrof de verbouwing van een bestaande meergezinswoning uit begin jaren 1900, waarvan het gevelfront inclusief winkelpui, de binnenindeling en achterbouw volledig werden vernieuwd.

Geen afbeelding beschikbaar

Thaliastraat

Thaliastraat (Antwerpen)

Afwisseling van eengezinswoningen en flatgebouwen, nieuwe zakelijkheid en art deco, circa 1930-35; noordzijde met voortuintjes.

Meergezinswoning en magazijn in art deco

Ravelsbergstraat 59, Antwerpen (Antwerpen)

Meergezinswoning en magazijn in art-decostijl, gebouwd voor L. Michielsen naar een ontwerp van de lokale architect Jos Sels-Vermeiren uit 1932.

Ter Rivierenlaan

Ter Rivierenlaan (Antwerpen)

De Ter Rivierenlaan is dé centrale as in de Venneborgwijk in Deurne, aangelegd midden jaren 1920 op de gronden van het vroegere kasteeldomein Venneborg.

Modernistisch burgerhuis

Alfons Schneiderlaan 145, Antwerpen (Antwerpen)

Rijwoning van twee bouwlagen en twee traveeën onder platte bedaking, ontworpen in 1936 door Jos Sels-Vermeiren.

Twee burgerhuizen

Dianalaan 33-35, Antwerpen (Antwerpen)

Huizen in nieuwe zakelijkheid van 1935; nummer 33, naar ontwerp van Jos Sels-Vermeiren.

Geen afbeelding beschikbaar

Karel Van de Woestijnelei

Karel Van de Woestijnelei (Antwerpen)

Aan noordzijde van het Te Boelaarpark. Lintbebouwing uit jaren 1930 bestaande uit eengezinswoningen waarvan verscheidene gesigneerd.