Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Vande Capelle, Camille Ernest Marie-Joseph

Details

Beschrijving

Over Camille Ernest Marie-Joseph Vande Capelle is niet veel geweten. Hij werd in 1881 geboren in St.-Joost-ten-Node, nam in 1906 deel aan de voorbereidende wedstrijd voor de Prix de Rome en moet ten tijde van de realisatie van het oorlogsgedenkteken in Asse een atelier gehad hebben in Anderlecht, getuige het opschrift op de sokkel.

Ontwerper van

Oorlogsgedenkteken

Kerkstraat zonder nummer (Tervuren)

Het oorlogsgedenkteken bij de hoek van de Kerkstraat en de Kasteelstraat te Tervuren is met inbegrip van het plantsoen beschermd als monument.

Oorlogsgedenkteken

Kerkstraat zonder nummer (Tervuren)

Oorlogsgedenkteken, gevormd door een in brons gegoten, triomferende soldaat, oprukkend met hoog geheven vlag en geplaatst op een sokkel die het middenaccent vormt van een ietwat lagere, halfronde en in witte natuursteen uitgewerkte gedenkmuur.

Oorlogsgedenkteken

Gemeenteplein zonder nummer (Asse)

Deze bescherming betreft het oorlogsgedenkteken voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, aangevuld met namen van gesneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gedenkteken

Gemeenteplein zonder nummer (Asse)

Gedenkteken voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, gelegen aan de oostzijde van het plein, ter hoogte van het oude gasthuis (nr. 26) en ingehuldigd op 29 mei 1921.

Oorlogsgedenkteken en vrijheidslinde

Kerkstraat zonder nummer, Tervuren (Vlaams-Brabant)

Vrijheidslinde met ervoor het oorlogsmonument van beeldhouwer R. Blondiau met bronzen beeld door Van de Capelle, ingehuldigd op 19 augustus 1923.

Gedenkteken

Gemeenteplein zonder nummer, Asse (Vlaams-Brabant)

Gedenkteken voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, gelegen aan de oostzijde van het plein, ter hoogte van het oude gasthuis en ingehuldigd op 29 mei 1921.