Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

De Jongh, Pierre

Details

Ontwerper van

Villa in art-decostijl

Berkenlaan_WI 21 (Antwerpen)

Villa in zakelijke art-decostijl naar een ontwerp door de architect Pierre De Jongh uit 1935, opgetrokken in 1936.

Geen afbeelding beschikbaar

Ruytenburgstraat

Ruytenburgstraat (Antwerpen)

Gelegen in nieuw Berchem, wijk Ruitenburg; geopend op zogenaamde "Ruytenburgvelden", eigendom van de familie Lysen, begrensd door Troyentenhoflaan (ten noorden), Grotesteenweg (ten oosten), Niellonstraat (ten zuiden), Floraliënstraat (ten westen).

Geen afbeelding beschikbaar

Strijdhoflaan

Strijdhoflaan (Antwerpen)

Noordelijk deel op wijk de Schom en de Molens, aangelegd in 1913, zuidelijk deel op wijk Ruitenburg, aangelegd in 1925.

Geen afbeelding beschikbaar

Van Havrelei

Van Havrelei (Antwerpen)

In Deurne-Zuid, deels op grondgebied Borgerhout. Lintbebouwing met voortuintjes, opklimmend tot circa 1925; veel natuurstenen lijstgevels met stijlelementen ontleend aan eclectisme, art deco, nieuwe zakelijkheid.

Venneborglaan

Venneborglaan (Antwerpen)

De Venneborglaan ligt in Deurne-Noord en verbindt de Turnhoutsebaan met de Ruggeveldlaan. De aanleg van de straat gebeurde in de jaren 1920; de eerste bouwaanvraag voor een woning in de straat werd in 1925 ingediend.

Geen afbeelding beschikbaar

Generaal Eisenhowerlei

Generaal Eisenhowerlei (Antwerpen)

Tussen Kattenberg en Helmstraat, aangelegd in de jaren 1930 bij de sanering van de Oude Prinsstraat. Heterogene straat met enkele resten van de vroegere bebouwing, voorts één- en meergezinswoningen uit tweede - derde kwart twintigste eeuw.

Ahornenlaan

Ahornenlaan, Ahornenlaan (Antwerpen)

De Ahornenlaan maakt deel uit van de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt", een prestigieus villapark in 1910 aangelegd op het grondgebied van Antwerpen en Wilrijk. Het gebogen, met bomen beplante tracé verbindt Berkenlaan, Olmenlaan en Laarstraat, met Dennenlaan en Palmenlaan.

Villa in art-decostijl

Berkenlaan_WI 21, Antwerpen (Antwerpen)

Villa in zakelijke art-decostijl naar een ontwerp door de architect Pierre De Jongh uit 1935, opgetrokken in 1936. Opdrachtgever was de heer P.J. Snieders.

Appartementsgebouw Wouters

Camille Huysmanslaan 39, Antwerpen (Antwerpen)

Appartementsgebouw met magazijn in zakelijke art deco opgericht in 1935 in opdracht van bouwheer Felix Wouters, kruidenier in 'denrées coloniales'. Het complex is opgericht naar een ontwerp van architect Pierre De Jongh.

Burgerhuis in art deco

Venneborglaan 76, Antwerpen (Antwerpen)

Burgerwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, de deurtravee rechts is uitgewerkt als risaliet met expressief baksteenmetselwerk in de geveltop, in 1932 ontworpen door architect Pierre De Jongh.

Woning Zonnestraal

Van Havrelei 10, Antwerpen (Antwerpen)

Burgerhuis in een ornamentele art-decostijl, in het bouwdossier genaamd ‘Zonnestraal’, opgericht voor John De Hoon-Stabel uit Deurne, naar een ontwerp van architect Pierre De Jongh uit 1928. Het gebouw werd ontworpen met twee wooneenheden, waarvan één wellicht bedoeld als eigen woning van de bouwheer.