Parochiekerk Heilige Drievuldigheid en parochiezaal

Beschrijving

Rechthoekig bakstenen gebouw met vrijstaande noordoostelijke toren, type zaalkerk, nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van Gustaaf Van Meel, 1931-33 (zie gedenksteen). Bogenconstructie van gewapend beton, bekleed met gele baksteen; zadeldak. In voorgevel, glasraam met Heilige Drievuldigheid naar ontwerp van A. Panis. Ter hoogte van Bacchuslaan nummer 67, zogenaamd "Gildenhuis": parochiehuis uit zelfde periode .

• Provinciaal Archief Antwerpen, Kerken, Berchem, Heilige Drievuldigheid, dossier 1.
  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#2019 (23 maart 1933, Gildenhuis).
  • FLOUQUET F-L., Vers l'église nouvelle..., in Bâtir 40, maart 1936, p. 584-586.
  • HOSTE H., De H. Drievuldigheidskerk te Antwerpen (Gitschotel), in Opbouwen, 1934, IV, september, p. 197-199.

Auteurs: Plomteux, Greet