Station Ekeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Ekeren

Beschrijving

Rechthoekig bakstenen gebouw op arduinen plint; twee vleugels van respectievelijk drie traveeën en twee bouwlagen en vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (kunstleien), van 1882. Travee-indeling door middel van lisenen onder rechte baksteenfries. Overkragende daklijsten met windborden. Op de begane grond rondbogige muuropeningen met arduinen imposten en bakstenen waterlijst. Steekbogige bovenvensters. Aanbouwsel van één bouwlaag onder plat dak tegen noordgevel. Aan de overzijde van het perron: rechthoekig wachtlokaaltje in dezelfde stijl; drie traveeën en één bouwlaag onder licht hellend schilddak.

• KEUKELINCK R., Ekeren in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1972, nummer 72.