Stadswoning met winkelpui

Beschrijving

Gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder lessenaarsdak, opgetrokken vóór een ouder en nog deels bestaand diephuis. 20ste-eeuwse ordonnantie met neoclassicistische inslag: drie traveeën breed rechter risaliet, nauwelijks gemarkeerd door de druiplijsten en de licht gekorniste doorgetrokken lekdrempels van arduin; smalle borstweringen met oren op dropmotief. Fraaie winkelpui van drie traveeën, afgelijnd door hoekpilasters en gemarkeerd door gietijzeren zuiltjes aan weerszij van de centrale deur; neoclassicistische inslag: kapitelen in Ionische trant. Gekorniste puilijst opgevat als hoofdgestel. Achterliggend diephuis van vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat). Verlaagd aandak voor de achterpuntgevel geritmeerd door getoogde vensters in omlijstingen van gesinterde baksteen (plaatselijk zogenaamd klompkens). Recente afwerking van de zijwand.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle