Winkel en bank in eclectische stijl

Beschrijving

Heden, winkel (nummer 20) en bank (nummer 22), samen zeven traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Bepleisterde, beschilderde lijstgevels op arduinen plint, verlevendigd met schijnvoegen, panelen en kordons. Houten kroonlijst op voluutconsoles. Rechthoekige en segmentboogvensters, op de begane grond met rolluikkasten, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting, met oren, sleutel en guirlandes op de tweede bouwlaag. Mooie houten deur in neo-Vlaamse renaissance met ijzeren trekbel. Deur in voormalig inkomrisaliet verbouwd tot venster. Tweede bouwlaag met origineel houtwerk. Nieuwe winkelpui ter hoogte van nummer 20.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle