Woning Van Hoeck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Van Hoeck

Beschrijving

Woning in nieuwe zakelijkheid/art deco van 1935, naar ontwerp van architect Ern. Wauters (gesigneerd onder de lekdrempel van de begane grond). Hoekhuis van twee en drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak.

Sterk horizontaal belijnd parement van geelbruine baksteen en simili. Rechthoekige muuropeningen; hoekvensters met gekleurd glas in lood en smeedijzeren hek op de begane grond; tweede en derde bouwlaag met inmiddels vernieuwd houtwerk.

De nummers 126 tot 134 eveneens met art-deco-inslag; nummer 134 met opvallende bekleding van groene faience en vernieuwde ramen en deur van groene, gemoffelde aluminium.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 30, 114.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle