Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Twee enkelhuizen van circa 1875, respectievelijk van drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op smalle arduinen plint; begane grond met schijnvoegen; gevelafsuiting met geleed kordon, fries met panelen en houten kroonlijst op gegroepeerde klossen. Getoogde muuropeningen in bandomlijsting met oren, afgeschuinde dagkanten en uitgewerkte sleutel met vrouwenhoofdje. Origineel houtwerk op de bovenverdieping.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle