Sint-Pietersinstituut

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Pietersinstituut

Beschrijving

Afdeling Zevendonk Sint-Pietersinstituut gemengde lagere en kleuterschool. Op de rooilijn inspringend L-vormig complex van 1931 naar ontwerp van architect F. Mertens (zie gevelsteen), bestaande uit een vroegere woning voor de zusters (nummer 58) van drie traveeën en twee bouwlagen met enkelhuisopstand en een aansluitende klassenvleugel (nummer 56) van zes traveeën en één bouwlaag met dubbelhuisopstand.

Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen); getoogde muuropeningen, tand- en kroonlijsten; nummer 56 bovendien met spaarvelden en arduinen gevelsteen met inscriptie, nummer 58 met nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Ommuurde speelplaats aan straatzijde. Recente uitbreidingen.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1930, dossier 233.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle