Kasteelhoeve bij goed de l'Escaille

Beschrijving

Hoeve bij het aanpalende goed van jonker de l'Escaille, gebouwd circa 1907. Gesloten hoevecomplex met gekasseid erf omgeven door L-vormig woonstalhuis aan west- en noordijde, ondiepe vleugel met kleine stal, bakhuis en karrenkot aan oostzijde en grote langsschuur aan zuidzijde.

Bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen) sober gemarkeerd door getande lijsten en pilasters. Woonhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën; getoogde muuropeningen met luiken voor de vensters; interieur met monumentale haard; stalgedeelte met korfboogpoorten. Tweebeukige langsschuur van zeven traveeën, eveneens met korfboogpoorten; stallingen en schuur met kruisvormige verluchtingsgaten.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle