Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Een dubbelhuis en twee enkelhuizen van respectievelijk vijf en twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), gebouwd circa 1913 naar ontwerp van J. Luyts.

Bakstenen lijstgevels met gecementeerde en/of beschilderde onderdelen op arduinen plint; puilijst; paneeldecoratie; kordon; houten kroonlijst op modillons en consoles.

Nummer 23 geritmeerd door lisenen; afgeronde hoek met deurportaal. Brede segmentboogvensters met arduinen dorpel, op bovenverdieping onder boogfries. Onze-Lieve-Vrouwebeeld van het Heilig Hart uit 1926.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1913, dossier 50.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle