Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Zogenaamde woning Croenen. Moderne woning, gebouwd in 1963 naar ontwerp van P. Neefs. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met (links) uitspringende garage van één bouwlaag onder plat dak.

Bakstenen lijstgevel met horizontale, quasi gevelbrede, stalen vensterbanden onder betonnen lateien.

Interieur met functionele planvoering en beperkte circulatie: hal met wenteltrap; ingebouwde vouwdeur die eethoek van living scheidt; haardelement verbouwd.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 118.
  • DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, nr. 19-20, 1992, p. 130.