Apotheek met woning Blanchaert

Beschrijving

In 1992-1993 gebouwd naar ontwerp van P. Schellekens. Halfvrijstaand volume van vier bouwlagen onder plat dak, met een kubistische vormgeving.

Betonnen constructie bezet met zalmkleurige beraping op plint van grijs-bruine gevelsteen; begane grond met uitgespaarde inkompartij.

Alle muuropeningen van grijs gelakt aluminium: voor- en achtergevel geritmeerd door overwegend kleine, vierkante vensters; apotheek voorzien van gevelbreed venster met horizontale verdeling en betonnen cilinders als tussenstijl; achteraan schuin aflopende, glazen overkapping verdeeld in verticale lichtstraten.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle