Dokterswoning met opslagplaatsen

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), gebouwd circa 1910 naar ontwerp van J. Verschoren als magazijnen in opdracht van G. Andelhof (zie nummer 11); circa de tweede helft van de 20ste eeuw woonhuis en dokterspraktijk van de familie C. Janssen, voorgevel vermoedelijk in deze periode aangepast in art deco met toevoeging van dakvenster en dakkapel.

Gecementeerde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint; fries van decoratief metselwerk. Rechthoekige vensters, op de begane grond glas-in-loodramen met gebrandschilderd tafereel; op de bovenverdieping kordonvormende lekdrempels. Brede rondbogige, ijzeren deur met bovenlicht, fijn uitgewerkt(e) ijzerwerk, makelaar (bloemmotief en symbool van de farmacie), brievenbus en belknop in art deco.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1910, dossier 42.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle