Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Met aanpalende nummers als één geheel opgevatte enkelhuizen van telkens drie traveeën en twee bouwlagen met mezzanino onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw, met neoclassicistische inslag.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels; kordonvormende lekdrempels; houten kroonlijst op fijn uitgewerkte consoles. Begane grond van nummer 11 en 13 met groeven en aangepaste muuropeningen, nummer 15 sterk verbouwd. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken; in de nummers 11-13 in plattebandomlijsting met sleutel, oren en paneeldecoratie met guttae; in nummer 15 in een geprofileerde omlijsting met sleutel en ijzeren leuningen.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle