Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), samen met nummer 40 gebouwd circa 1886 naar ontwerp van P.J. Taeymans.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel; verhoogde begane grond met groeven; kordonvormende lijsten en lekdrempels; houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige, getraliede keldervensters in arduinen plattebandomlijsting; rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting met oren, sleutel en kordonvormende kroonlijstjes, ijzeren rolluikkasten en paneelversiering op borstwering. Sterk aangepaste begane grond.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, Warandestraat, 1886, dossier 18.
  • DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 111.