Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

Diephuisje van één travee en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) met aandak waarop bolornamenten, gebouwd in 1896, zie inscriptie op banderollen; eclectische stijl met inslag van de neo-Vlaamse-renaissance.

Bakstenen tuitgevel eindigend op driehoekig frontonnetje met topstuk; decoratieve en constructieve verwerking van natuursteen onder meer voor plint, aandak, lijsten,...; bepaalde onderdelen en muurvlakken overschilderd.

Op de begane grond spiegelboogvormige muuropeningen, samen met rondbogig bovenlicht bekroond door een decoratief uitgewerkte korfbogige waterlijst met dito sleutel; op tweede bouwlaag driezijdige erker met geprofileerde vloerplaat en sokkel onder houten kroonlijstje op modillons met dropmotief en leien dakje; deurvenster in geveltop, eertijds met balkon.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle