Hoeve Het Bakhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Het Bakhuis

Beschrijving

Kleine hoeve van het langgestrekte type van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, mechanische pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw; omhaagd terrein met moestuin, boomgaard en notelaar.

Verankerd, bakstenen gebouw op deels gecementeerde en beschilderde plint; baksteenfries; links aanpalend bakhuisje onder lessenaarsdak met nog bewaarde bakoven boven berging voor aardappelen; recentere uitbouwen. Getoogde muuropeningen in woongedeelte namelijk beluikte vensters met arduinen dorpel; rechthoekige muuropeningen al dan niet getralied, met houten latei en/of dorpel. Twee waterputten op het erf.

Interieur met nog authentiek bewaarde ruimtes onder meer in linkerzijgevel opkamer en kelderkamer.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle