Woonstalhuis Jagershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis Jagershof

Beschrijving

Woonstalhuis van acht traveeën en karrenhuis (ten noorden) met stallen van drie traveeën; met beukenhaag omheinde eigendom met moestuin en notelaar.

Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), voortgaande op een balkinscriptie van de intussen gesloopte schuur, te dateren circa 1821.

Woonstalhuis met muurvlechtingen en verlaagd aandak (?) in zijpuntgevels; kwartronde bakstenen daklijst; intact bewaarde voorgevel ter hoogte van het woongedeelte namelijk oorspronkelijke rechthoekige muuropeningen in arduinen, omlopende omlijsting onder strek, getraliede en beluikte vensters; overige muuropeningen overwegend aangepast, gedicht of vernieuwd.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle

Moestuin en notelaar zijn inmiddels verdwenen.