Woning Jan Verbeek

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Jan Verbeek

Beschrijving

Gebouwd in 1978 naar ontwerp van P. Neefs. Moderne woning van één bouwlaag onder licht hellend dak met brede, omlopende, schuine dakrand van ongeveer een twintig centimeter hoger, opgevuld met aarde en volgroeid met beplantingen.

Beraapte en beschilderde baksteenbouw; enerzijds een autonoom, geometrisch volume in zijn omgeving, anderzijds wordt het door het laag profiel en de beplanting goed opgenomen in de omgeving.

Eenvoudige, rechthoekige plattegrond met afgeronde hoeken, één hoek gevormd door gebogen stalen garagepoort; aan straatzijde gesloten, slechts aan twee zijden opengewerkt naar tuin toe door middel van horizontale schuifwand; andere ruimtes worden belicht door een centrale patio. De in- en uitwendige organisatie zijn vrij en direct op elkaar afgestemd.

• DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, nr. 19-20, 1992, p. 92-93.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle