Hoevecomplex in cottagestijl

Beschrijving

Hoevecomplex in cottagestijl van 1916, ingeplant in domein "Oude Gracht" aan gekasseide dreef naar Hoogboomsteenweg. Zes, in drie delen gegroepeerde, rechthoekige gebouwen (nok loodrecht op de straat) met twee woonstalhuizen en vier stallingen, met aan noordzijde lange rechthoekige stalling (nok parallel aan de straat) waarin centrale korfboogvormige doorgang naar meer ten oosten, en door dreef verbonden, U-vormige stalling.

Bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadel- en afgewolfde daken (riet, Vlaamse of mechanische pannen); jaartal 1916 op gevelsteen aan westgevel. Lisenen en overhoekse baksteenfriezen, overkragende daklijsten met houten windborden. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita