Hoeve de Vos

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve de Vos

Beschrijving

Hoeve de Vos (zie opschrift op ijzeren hek aan de straat), omgeven door weilanden, gelegen op enige afstand ten westen van de straat, verbindingsweg afgezet met bomen.

Hoeve met losstaande bestanddelen: woonstalhuis straat, andere gebouwen (schuur, stallingen en werkhuis) parallel aan de straat. Verankerd bastenen woonstalhuis van totaal zeven traveeën, vernieuwd woongedeelte onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, rondboogluik in zuidgevel.

Ten oosten bakstenen 19de-eeuwse langsschuur onder afgewolfd rieten dak (nok parallel aan de straat), aan oostzijde later aanbouwsel onder pannen lessenaarsdak. Overige bijgebouwen ten noorden, westen en zuiden van het woonstalhuis, baksteenbouw onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat); rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita