Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit midden 19de eeuw, gelegen even ten zuiden van de dorpskern, op de hoek gevormd door de Eyndovensteenweg en de Van Pulstraat; omhaagde (beukenhaag) moestuin ten noorden, boomgaard ten zuiden. Woonstalhuis met aansluitende dwarsschuur onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), aan oostzijde recentere, hierop aansluitende langsschuur, ten zuiden parallelle stalling onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten).

Bakstenen woonstalhuis met aansluitende dwarsschuur, aflijnende beschilderde daklijst (woonstalhuis) en sierlijke baksteenfries (schuur). Woongedeelte van drie traveeën, rechthoekige beluikte vensters met arduinen lateien, vernieuwde ramen aan noordgevel, zuidgevel met midden 19de-eeuws raamwerk en twee opkamervenstertjes.

Noordzijde: rechthoekige deur in een vereenvoudigde neoclassicistische hardstenen omlijsting onder waterlijst. Gedichte korfboogvormige stalpoort. Rechthoekige poort onder ijzeren I-balk met rozetten.

Auteurs: Steyaert, Rita