Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Bossenstein

Beschrijving

Oorspronkelijk langgestrekt, nu hoeve met L-vorm. Ingeplant aan zuidoostzijde van kasteel Bossenstein. Westgevel met boerenhuis van vijf traveeën, stalling en schuur van zes traveeën, en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de - 19de eeuw.

Bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Rechthoekige getraliede en beluikte vensters met arduinen dorpels en rechthoekige deur. Aangepaste noordelijke zijgevel met rechthoekig laadluik en klein rechthoekig opkamervenstertje met negblokken en geprofileerde latei van zandsteen; getralied kelderraampje. Stallingen met vernieuwde rechthoekige muuropeningen en enkele klimmende dakvenstertjes.

Auteurs: Wylleman, Linda