Kasteel Hens, heden gemeentehuis

Beschrijving

Gemeentehuis, in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1910-12 naar ontwerp van architect Jaak Alfons Van der Gucht. Aangekocht door de gemeente in 1926. Bak- en zandsteenbouw. Rechthoekige plattegrond met kleine uitbouw aan de oostzijde; omgevend met gras begroeid park met vijver en omringende nieuwbouw.

Hoofdgebouw van zes traveeën en twee bouwlagen onder overkragend schilddak (leien, nok parallel aan de straat) met dakkapellen en polygonale schouwen. Vierde travee verhoogd met vierkante toren met ingesnoerde naaldspits en vierkante luikjes. Beluikte kruiskozijnen. In de tweede, niet axiale travee, arduinen bordestrap en rondboogdeur in arduinen omlijsting onder dito waterlijst.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Gemeentehuizen, Wuustwezel.

Auteurs: Plomteux, Greet