Liefkenshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Liefkenshoeve

Beschrijving

Hoeve heden manege. Langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) van 1782 zie gesinterde steen in de zuidgevel; gelegen op met gras begroeid domein op hoek met Hendrikvoort. Rechthoekig gebouw van acht traveeën - woongedeelte van twee traveeën - en één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten, eertijds afgewolfd, zie bouwnaad in zuidgevel).

Verankerde en witgeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Behield oorspronkelijk volume, doch oorspronkelijk afgewolfd rieten dak en aantal muuropeningen werden gewijzigd. Onderkelderde zuidoostelijke hoek met getralied rechthoekig keldervenster en rondboogvormig opkamervenster bij de zuidgevel. Overwegend rechthoekige muuropeningen met houten lateien, schuurpoort bij zesde travee.

Auteurs: Wylleman, Linda