Open hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve

Beschrijving

Open hoeve bestaande uit woonhuis, dwarsschuur en kleinere aanhorigheden zonder noemenswaardigheden, in U-vorm gegroepeerd. Breed omgracht erf met boomgaard, zich uitstrekkend voor de voorgevel (op het zuiden) van het woonhuis.

Woonhuis met ontpleisterde, verankerde voorgevel van vier traveeën en één bouwlaag onder wolfsdak (nok loodrecht op de straat, noordzijde riet, zuidzijde golfplaten), uit de 17de eeuw. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters. Korfboogdeur met waterlijst en omlijsting van blauwe baksteen; oculus als bovenlicht. Rechter zijgevel met twee rechthoekige vensters en in de geveltop een getralied en beluikt houten kruiskozijn (recuperatiemateriaal ?).

Dwarsschuur in vervallen staat, haaks op het woonhuis. Grotendeels houten wanden (horizontale planken) en afgedekt door een zadeldak (riet, golfplaten, Vlaamse pannen).

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De boerenwoning werd uitgebreid aan de noordzijde en het wolfsdak werd omgevormd tot een zadeldak met mechanische pannen in plaats van riet en golfplaten. De westgevel werd bepleisterd.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (19 mei 2020).
Auteurs: Jacobs, Els