Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Twee enkelhuizen met gecementeerde lijstgevels in art-decostijl van 1923 naar ontwerp van architect Albert De Smet; drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met klimmende dakkapel. Bel-etage voorzien van gebogen erker met vruchtenslingers als versiering. Bovenverdieping met loggia (nummer 27) of balkon (nummer 28). Houten kroonlijst.

• Gemeentelijk Archief Temse, 874.1. Bouwplans 1923/40.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijk twee burgerhuizen van 1923 naar ontwerp van architect Albert De Smet, werd het linkse burgerhuis (nummer 27-27D) gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els