Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis op het einde van een kleine dreef gebouwd in 1831 en tot 1908 in gebruik als pastorie. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, nu onder plat dak. Bakstenen gebouw met sterk verhoogde begane grond op arduinen plint. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels, eertijds beluikt doch heden voorzien van recente rolluikkasten op de benedenverdieping. Rechthoekige vleugeldeur in arduinen omlijsting met gestrekte waterlijst en voorafgegaan door vier treden; bovenlicht met sierlijke roedeverdeling en gekleurd glas. Geveleinde verhoogd na verwijdering van het schilddak met centrale dakkapel.

• FELIX E., Steendorp, o mijn duurbre grond..., Steendorp, 1976, p. 33.

Auteurs: Demey, Anthony

Dreefje

Het kleine toegangsdreefje dat tijdens de inventarisronde van 1981 werd genoteerd, is niet meer zichtbaar op oudere luchtfoto's van het begin van de 21ste eeuw en evenmin vanaf de straat op streetview.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 200-2003 (winter), Temse [online],https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 26 januari 2022).
  • Google Maps, Streetview, Gelaagstraat 88, Temse [online](geraadpleegd op 26 januari 2022).