Mouterij Boel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mouterij Boel

Beschrijving

Voormalige mouterij "Boel", in 1898 opgetrokken (gedenksteen) en gedurende de Eerste Wereldoorlog ontmanteld. In 1919-1920 omgebouwd tot lint- en singelweverij onder de naam "N.V. Nouvelle Rubanerie des Flandres". Rechthoekige bakstenen gebouw onder zadeldak, haaks op de straat ingeplant. Voorpuntgevel van drie traveeën en drie bouwlagen met gevelhoge rondboognissen en getoogde en ronde muuropeningen. Laaddeuren in de centrale travee. Geschilderd opschrift. Recente rechthoekige vensters op de begane grond.

• VAN RAEMDONCK F., Kroniek van Tielrode, Tielrode, 1972-1973, p. 305.

Auteurs: Demey, Anthony