Herberg Huis van commerce

Beschrijving

Herberg zogenaamd "Huis van commerce" volgens uithangbord. Hoekhuis bij Stationsplein van vijf traveeën onder meer een afgeschuinde hoektravee (deurtravee) met overstek, en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gedateerd 1910 door middel van gele bakstenen opgenomen in metselverband van linker zijgevel. Rode baksteenbouw met gebruik van gele bakstenen ter versiering van de strekse lateien der getoogde muuropeningen en de belijnende gevelband. Verdwenen vensterluiken. Korfboogvormige koetspoort met analoge latei. Recent venster in deels aangepaste zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi