Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom onverhard erf met vaalt, gelegen nabij straat, alwaar afgezoomd met doornhaag. Boerenhuis aanleunend bij langgestrekte type. Breed bakstenen pad leidend naar oudere stalling ten zuidwesten van erf. Moestuin achter, siertuin voor de woning.

Ten noordwesten van erf, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen, hanggoot) met kort overstekende rand, daterend van 1872 zie gevelsteen in rechter zijgevel. Verankerde, gele baksteenbouw op gemarkeerde plint. Voorgevel met anderhalfhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen met strekse latei, beluikte vensters met getralied houten bolkozijn, geprofileerde wisseldorpel en kleine roedeverdeling; kozijndeur met getralied en verdeeld bovenlicht. Dakvenster onder plat dak (laadzolder) boven eerste travee. Soortgelijke muuropeningen in achtergevel; rechthoekige kelderopeningen met getralied houten bolkozijn onder de drie traveeën tellende opkamer links. Voorheen beluikt, nog getralied venster met houten bolkozijn in rechter zijgevel. Lagere, aangebouwde stallingen van acht traveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak (nok parallel aan het huis, Vlaamse pannen) met kort overstekend rand, tegen linker zijgevel. Verankerde baksteenbouw met gewijzigde muuropeningen. Aanbouwsel van twee traveeën onder lessenaarsdak tegen linkergevel van laatst genoemde stallingen.

Ten zuidwesten van erf staand stalgebouwtje: verankerde gele bakstenen constructie van vier traveeën onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen) met overstekende rand, mogelijk uit de 18de eeuw. Rechts aandak op kleine schouderstukken; bewaarde asemgaten en uilengat in de top. Aangepast linker gedeelte; gewijzigde muuropeningen in noordoostgevel.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi