Burgerhuizen in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen in cottagestijl

• omvat de aanduiding als beschermd monument Burgerhuis in cottagestijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dumontwijk

Rijhuizen in cottagestijl.

Nummer 42. Les Panicauts, accent ten gevolge rechter erkertravee in vorm van hoektoren; verhoogde begane grond.

Nummer 55. Gekarakteriseerd door uitgewerkte rechter travee in vorm van afgeronde erker met bekronend balkon, aansluitend bij halfronde muuropening van bovenverdieping, uitlopend op dakvenster met puntgeveltje.

Nummer 57 met erkervormig middenrisaliet in pseudo-vakwerk en aansluitend hoekhuis bij Zeedijk (Visserslaan nummer 59, Zeedijk nummer 51); hoektravee benadrukt door middel van polygonaal hoektorentje onder spitsbekroning; pseudo-vakwerk; verhoogde begane grond.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Villa "Les Panicauts", Visselslaan 42, is in 1912 gebouwd naar een ontwerp van de architecten vader en zoon Albert en Alexis Dumont.